Bariloche

Het uitzicht van het Nahuel Huapi meer is als een schilderij met de groene bomen, blauwe water en op de achtergrond de bergen met besneeuwde bergtoppen.

Bariloche ligt in het hart van het Nationale Nahuel Huapi park en heeft ongeveer 105.000 inwoners. Zowel in de zomer als in de winter is dit een prachtige bestemming. In de zomer kan je er mooie wandelingen maken door de bergen, ziplinen, rodelen, fietsen en kanoën. In de winter kan je er ook skiën en snowboarden en is het een geliefde stad bij elite families. Ook onze koninklijke familie komt hier graag. De stad doet erg Zwitsers aan door de chalets, chocoladewinkels en Sint Bernards waar je mee op de foto kan.

Centro Civico

Centro Civico is het centrale plein in het centrum en daar staan prachtige gebouwen van hout en steen en er lopen Sint-Bernard honden met een kannetje om hun nek. Om het plein vind je restaurants, (chocolade)winkeltjes en marktjes. Op het plein kan je ook Museo de la Patagonia bezoeken.

Cerro Viejo

Op een kwartiertje loopstand van het centrum ligt de berg Cerro Viejo. Met de kabelbaan kan je omhoog en stap je uit bij een uitkijkpunt waarbij je een adembenemend uitzicht hebt over het Nahuel Huapi meer. In de zomer zijn de bomen groen, het meer zo blauw en de bergtoppen wit. Een prachtig contrast waar je urenlang naar kan blijven kijken! Vanuit boven kan je uiteraard weer met de kabelbaan naar beneden, maar je kan ook kiezen voor de rodelbaan. Er liggen 2 banen naast elkaar en je dus tegelijk naar beneden. Super leuk om te doen!

Met de bus zijn we naar Piedras Blancas gegaan. Na een flinke wandeltocht omhoog, kwamen we aan bij het activiteitencentrum. Met de kabelbaan gingen we omhoog en vanaf daar gingen we ziplinen. Je gaat 1 keer 1000 meter en 1 keer 500 meter ziplinen. Dat is de langste ziplinebaan van Argentinië en je hebt een prachtig zicht over de bergen. In de winter zijn hier wintersportactiviteiten. Ook Cerro Otto is de moeite waard om te bezoeken, zowel in de winter als in de zomer. Hiervoor hadden wij helaas geen tijd meer. Onze koninklijke familie staat regelmatig op de latten op Cerro Catedral. Deze 2388 meter hoge bergtop ligt midden in het nationale park en is één van de grootste skigebieden van heel Zuid-Amerika met meer dan 100 kilometer aan pistes.

Nahuel Huapi meer

Hey Nahuel Huapi meer heeft een oppervlakte van 529 km². Het ligt 765 m boven de zeespiegel en heeft een maximale diepte van 438 m. Het is verbonden met andere kleinere meren, zoals Gutierrez, Moreno, Espejo en Correntoso. Wanneer je het plein van Centro Civico oversteekt sta je aan de rand van het meer. Zowel vanaf de grond als vanuit de lucht heb je een prachtig zicht.

Chocolade

Bariloche staat bekend om de chocolade-industrieel wordt ook wel de ‘Argentijnse hoofdstad van de chocolade’ genoemd. In de Calle Mitre zitten veel chocoladewinkeltjes waar je je ogen uitkijkt aan diversiteit. Bij veel winkeltjes lopen ze ook rond met chocolade wat je mag proeven en kan je zien hoe zij hun eigen chocolade maken.

Eten & drinken

Cerveceria Manusch is een populair tentje in Bariloche. Het kan er erg druk zijn dat je je naam op de lijst moet laten zetten en wachten op je beurt. Leuke tent en in de zomer een ruim terras erbij. Ze hebben er veel verschillende biertjes en wij hadden daar een heerlijke burger op.

Adres: Calle Dr Juan Neumeyer 20

Cerveceria Bachmann is een aardig tentje met Duitse stijl. Ook hier kan je veel verschillende biertjes proeven en prima eten.

Adres: Ada María Elflein 90

Hostels

Wij verbleven in 2 hostels, omdat we bij het eerste hostels niet voor 4 nachten konden boeken.

Hostel Inn ligt op 10 minuten loopafstand van het Centro Civico en kan je met een trap bereiken. Vanaf het balkon of de bank binnen heb je echt een prachtig uitzicht over het Nahuel Huapi meer. Ruime kamers met een eigen badkamer. Het ontbijt is simpel, maar prima.

Adres: Salta 308

Tango Inn Downtown ligt net een stukje verder in dezelfde straat. Prima kamers, pooltafel, tv, jacuzzi (tegen betaling) en een heerlijk ontbijtje met pancakes.

Adres: Salta 514

2018-05-23T12:50:56+01:00

Wil je reageren?