Panamá stad

Panamá stad

Panamá stad is de hoofdstad van Panamá en heeft ruim 1.100.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Zuid-Amerikaanse kant. Het aanzicht van Panamá stad wordt vooral bepaald door de rits wolkenkrabbers, wat een gaaf beeld geeft. Je kan goedkoop door de stad reizen met de metro. Er rijden ook veel taxi’s, maar onderhandel hierbij wel voor een goede prijs. Het makkelijkste en vaak het goedkoopste is dan een Uber nemen.

Panamá kanaal

Het Panamákanaal bestaat sinds 1914 en verbindt de Caribische zee met de Atlantische oceaan en is 81 kilometer lang. Schepen kunnen hierdoor een kortere route nemen. Ze betalen wel een hoge tol, maar is nog altijd goedkoper dan rechts om zuid-Amerika te moeten varen. In 2016 is er een 2e Panamakanaal geopend waar grotere schepen doorheen kunnen. Zo bijzonder om te zien hoe deze schepen er doorheen gaan en hoe de sluizen werken. Bij aankomst kan je zeggen dat je voor het restaurant komt, zo bespaar je $15,- entreekosten.

Casco Viejo

Het oude centrum van Panamá heet Casco Viejo. Het is het mooiste stukje van de stad en het is er prachtig met zijn oude, smalle straatjes, gekleurde gebouwen en gietijzeren balkonnetjes. Er zijn mooie winkeltjes, restaurantjes, boutique hotelletjes en veel souvenirs te vinden. Er zijn ook een paar kerken, musea en zelfs ruïnes. Het fijnste is om vroeg in de ochtend of later in de middag te gaan vanwege de warmte.

2021-04-07T13:36:42+01:00

Wil je reageren?