Bocas del Toro – Colón

Bocas del Toro – Colón

Prachtige eilandengroep aan de Caribische kust tegen de grens van Costa Rica. Vanaf het vaste land vaar je in zo’n 30 minuten van Almirante naar Bocas del Toro. Isla Colón is het noordelijkste eiland en met 61 km² het grootste eiland van de Bocas del Toro archipel. In 2015 had de stad 19.000 inwoners. De eilanden hier omheen trekken vooral toeristen door de mangrovebossen en koraalriffen. Op Colón vind je de meeste toeristen, hostels/hotels, restaurants en touroperators. Het is ook één van de goedkoopste eilanden om te verblijven en je zal er ook veel backpackers tegenkomen. Ideaal om hier een aantal dagen te komen relaxen op de mooie stranden, surfen, snorkelen, duiken of te eilandhoppen.

Van Panamá stad naar Bocas met de bus en boot

Vanaf Albrook Terminal in Panamá Stad verkopen ze bustickets (rond de $30,-) richting Almirante, de plek waar de boten vertrekken. Wij deden er zo’n 10 uur over met de bus. Een uur later vertrok de speedboot naar het eiland.

Colón verkennen op de cruiser

Vanuit het hostel huurden we een cruiser om het eiland deels te verkennen. Via een mooie route langs verschillende strandjes zijn we naar Bluff beach gefietst. We kwamen er geen mensen tegen en er waren super hoge golven met een sterke stroming. Het is er gevaarlijk om te zwemmen, wij werden zelfs in de branding helemaal gezandstraald. Het was een heerlijk tochtje en leuk om met de cruiser een deel van het eiland te zien.

Isla Zapatilla II

Vanuit het hostel boekten we een super leuke dagtrip voor ongeveer $30,-. Met een boot zijn we gaan varen naar de mangrovebossen en zagen bij Sloths island luiaards en verderop dolfijnen, zo gaaf! Daarna gingen we een paar uur relaxen op Isla Zapatilla II, een prachtig bounty eilandje met een super wit strand waar we ook gingen snorkelen. We lunchten bij een tentje op het water en konden daar ook even prachtig snorkelen. Als laatste gingen we wakesurfen. Ik had het nog nooit eerder gedaan, maar het was super gaaf om te doen achter de boot aan en ik bleef best lang staan.

Selina Hostel

Een leuk hostel om te verblijven op Colón is Selina Hostel. Een heerlijk, relaxt sfeertje met prima kamers, lekker ontbijt en een gezellige bar. Je hebt er heerlijke hangmatten om te relaxen. Vanaf hier zijn we gaan suppen, wat is dat leuk om eens te doen! Herlijk op het water langs de gekleurde huizen en genieten van de rust om je heen. In de avonden is er vaak iets te doen in het hostel. Toen wij er waren was er een DJ en veel feestende mensen. Vanuit hier kan je ook gaan surfen, maar de laatste dag dat wij er waren kwam het met bakken uit de lucht en konden niet meer gaan.

Captain Caribe

Naast het hostel zit een leuk tentje om te eten. Captain Caribe heeft niet een hele uitgebreide kaart, maar de burger was goed en het was er gezellig!

2021-04-08T13:59:23+01:00

Wil je reageren?