7x leukste eettentjes in Valencia

7x leukste eettentjes in Valencia
Valencia heeft veel te bieden op gebied van eten en drinken. In alle wijken zijn veel eettentjes te vinden. Ik heb mijn 7 favoriete plekjes op een rijtje gezet!

Dulce de Leche Boutique Ruzafa

Trendy zaak in de hippe wijk Ruzafa. Zowel binnen als buiten zijn voldoende tafeltjes. Ze hebben een groot assortiment aan heerlijke lekkernijen. Ik bestelde een choladetaart en deze was echt super lekker. Één stukje kost € 3,50. Ook hebben ze sandwiches en andere lekkernijen en het is moeilijk kiezen met al die lekkere dingen.
Het kan er erg druk zijn en het kan zijn dat je even in de rij moet gaan staan. Het is een gewild tentje en veel mensen kennen het doordat het op internet vaak naar voren komt. Zeker de moeite waard, dikke aanrader!

Adres: Calle Pintor Gisbert 2

Las Más Bonita

Een populaire hotspot aan het strand van Patacona. En dat is niet voor niets! Ze hebben een uitgebreide kaart met heerlijke hapjes en taartjes. Ze hebben een terras aan de voorzijde met uitzicht op zee, tafeltjes binnen en aan de achterzijde nog een grote, gezellige tuin. Het kleinere broertje hiervan zit in de hippe wijk Ruzafa.

Adres: Passeig Marítim de la Patacona 11 (strand) en Carrer de Cadis 61 (Ruzafa) http://lamasbonita.es

Pik Nik

Dit leuke zaakje ligt ook in de hippe wijk Ruzafa. In deze leuke wijk zitten veel restaurantjes en barretjes en nog niet helemaal ontdekt bij de toeristen. De meeste hotspots vind je in Calle Cádiz, Calle Sueca en Calle del Literat Azorín. Ik heb hier een paar keer ontbeten en dat was heerlijk. Voor een half stokbrood met tomatenprut, serrano ham, cappuccino en verse jus d’orange betaal je in het weekend € 3,- en door de week zelfs maar € 2,-. Zeker een aanrader! Heb je nog honger na het ontbijtje? Bestel je er gewoon nog een!

Adres: Carrer de Cadis 70

La Petite Brioche

Gaaf tentje vlakbij Mercado Colon. Het is café en bakkertje in één en heeft zowel binnen als buiten plaats voor 8 tafeltjes. Ze hebben er veel lekkere taartjes, broodjes en crepes. Crepe met serranoham kost € 6,50 en een koffie Americano € 1,50. Ze hebben ook zoete crepes, maar deze kan je niet tussen 13.00 en 17.00 uur bestellen, geen idee waarom.

Adres: Calle Sorni 28 http://www.lapetitebrioche.es

La Manera coffee & cocktails

Stoere tent in het centrum van Valencia. Ze hebben wat luxere hapjes, maar je kan er ook heerlijke koffie en cocktails drinken. Het zit om de hoek van Plaza Ayuntamiento.

Adres: Carrer de Moratín 13

Café de las Horas

Een café vol met schilderijen, beelden en een kitsche uitstraling. Hun specialiteit is Agua de Valencia, een cocktail die je zeker een keer moet proberen. Deze cocktail kost € 10- per kannetje (voor 2 personen) en bestaat uit cava, jus d’orange, wodka, gin en suiker. Super lekker en je krijgt er een bakje nootje bij geserveerd.

Adres: Carrer del Comte d’Almodóvar 1 http://www.cafedelashoras.com

Ubik café

In de wijk Ruzafa zit nog een café waar je zeker even moet gaan kijken. Café Ubik is een bar/bibliotheek waar je heerlijk kan zitten, koffie drinken, kleine hapjes kan bestellen en kan luisteren naar live muziek. Er is een apart kinderhoekje gemaakt voor de kleintjes. Er komen van allerlei soorten mensen van toeristen tot hippe locals en zakenlui. Een gezellig café om te borrelen en te chillen in de banken.

Adres: Carrer del Literat Azorín 13

2018-11-20T17:05:15+01:00

Wil je reageren?