9x leukste eettentjes in Rome

9x leukste eettentjes in Rome

Rome heeft talloze leuke restaurantjes door de hele stad. Italianen eten graag buiten de deur en je vindt daarom naast de toeristen ook veel locals. Ik heb mijn top 9 samengesteld nadat wij 6 dagen lang in Rome verbleven en alleen maar buiten de deur aten.

1. Tonnarello

Midden in de hippe wijk Trastevere vind je Tonnarello. Het is een populair tentje en er staat vaak een wachtrij voor een tafeltje. Ze hebben er heerlijke pizza’s en pastas. De bediening is snel en reken er op dat je binnen een uur weer weg bent.

Adres: Via della Paglia 1

2. Taba Cafe

Super leuk cafeetje midden op het Piazza Campo de’ Fiori. Voor het café is een ruim terras met verschillende zitjes en heerlijke banken. Genoeg keuze op de menukaart en een top uitzicht over het plein. Binnen is het klein, maar leuk ingericht. Zeker de moeite waard om hier op het terras neer te ploffen.

Adres: Piazza Campo de’ Fiori 13/14

3. La Focaccia

Een echt Italiaans tentje met rood-wit geblokte tafelkleedjes en een grote steenoven. Super vriendelijk personeel die hun best doen om een praatje met de toeristen te maken. Toen ik binnen een kijkje nam, kreeg ik een grote koksmuts op en ging ik samen met de kok op de foto voor de grote oven. Het lijkt alsof er binnen geen tafeltjes zijn, maar wanneer je naar het toilet gaat, kom je in de kelder nog een paar ruimtes met tafeltjes tegen.

Adres: Via della Pace 11

4. Open Baladin

Vlakbij Campo de’ Fiori vind je dit modern biercafé met heel veel soorten speciaal biertjes. Deze zijn redelijk aan de prijs met ongeveer € 7,-, maar wel erg lekker. Ze hebben hier lekkere zelfgemaakte naturel chips die je er bij kan bestellen. Ook kan je goede hamburgers en aardappeltjes bestellen. Leuk sfeertje met veel verschillende soorten mensen die hier op afkomen.

Adres: Via Degli Specchi 5/6

5. Pizzeria da Baffetto

Vlakbij Piazza Navona vind je pizzeria Baffetto. We waren er voor Italiaanse begrippen vroeg, om 19.00h. Het restaurant was net open en er was nog maar 1 tafeltje vrij. Een populair tentje dus. De pizza was echt verrukkelijk, een echt Italiaanse pizza zoals ik hem ook verwacht had. Tip, neem een grote pizza. Scheelt maar € 1,- met een kleinere.
Wanneer je in Rome bent en van pizza’s houdt, zou ik hier zeker naartoe gaan!

Adres: Via del Governo Vecchio 114

6. La Bottega del Caffe

Vlakbij het Colosseum ligt de hippe wijk Monti. Op dit plein vind je in de avond veel jongeren met een drankje rondom de fontein. Overdag kan bij La Bottega lekker lunchen en het terras heeft gezellige zitjes. Loop zeker ook even door het hippe wijkje met de leuke winkeltjes.

Adres: Piazza della Madonna Dei Monti 5

7. Gelateria Fiocco di Neve

Vlakbij het Pantheon kan je heerlijk Italiaans ijs eten. Ze hebben er veel verschillende smaken en de prijzen zijn goed. Je kan er binnen niet gezellig zitten, maar buiten kan je je ijsje ook opeten en kijken naar de langslopende mensen.

Adres: Via del Pantheon 51

8. Gelateria Giolitti

De bekendste ijssalon van Rome en dat is niet voor niets. Ze hebben er een mega groot assortiment en het ijs is echt verrukkelijk. Je kan hier elke dag wel terugkomen om een ander smaakje te proeven. Je kiest de grootte van het ijsje en rekent eerst af voordat je de keuze maakt uit alle smaakjes. Het is er erg druk, maar je hoeft niet lang te wachten.

Adres: Via degli Uffici del Vicario 40

9. Tiber festival

Het is de gehele zomer feest op de oevers van de Tiber in Rome. Dit festival heet Lungo Il Tevere er je vindt er een kilometer lang kraampjes waar je kan shoppen, eten en drinken. Je vindt er ook veel tafelvoetbaltafels waar het vooral in de avond erg druk is. Super leuk om hier een avondje naartoe te gaan!

2018-11-28T19:17:22+01:00

Wil je reageren?