Valencia

Valencia
Valencia is dé stad van de paella en sinaasappels en is de twee na grootste stad van Spanje met bijna 800.000 inwoners. Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse zee en aan de rivier de Turia. De stad heeft veel te bieden, heeft gemiddeld 300 dagen per jaar zon en is ideaal voor een lang weekend weg!

Stad van de Kunst en Wetenschap

In het Spaans Ciudad del las Artes y Ciencias genoemd, is de bekendste bezienswaardigheid van Valencia. Het is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Het complex bestaat uit zes onderdelen; L’Hemisfèric, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Umbracle, L’Oceanogràfic, Agora en het Museu de les Ciències Príncipe Felipe. Voor het Hemisfèric, het Wetenschapsmuseum en het Oceanogràfic moet je kaartjes kopen, maar je kan er ook omheen wandelen en genieten van de prachtige architectuur. Ik heb een goede fiets gehuurd en vanuit het centrum ben je zo in het Turia Park. Vanuit hier kan je 15 minuten doorfietsen naar de haven en het strand https://www.verrassendvalencia.nl/fiets-huren.html

Mercado Central

Een bekende plek voor zowel locals als toeristen. Mercado Central is een prachtige, overdekte markt met een groot aanbod aan lokale verse producten als fruit, vis, kazen en hammen en ligt midden in het historische centrum van Valencia. Het is geopend van maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 15.00. Het is echt een bezoekje waard en de ham die ze daar verkopen is echt verrukkelijk! De markt wordt omgeven door andere historische gebouwen als La Lonja https://www.verrassendvalencia.nl/la-lonja-de-la-seda.html. Om het pand heen staan prachtige sinaasappelbomen, restaurantjes en barretjes en aan de achterkant is een markt met o.a. kleding. Een stuk verderop heb je Mercado Colon en Mercado Russafa.

Plaza de Toros & Estación del Norte

Deze prachtige gebouwen staan naast elkaar op Xàtiva. Plaza de Toros is een stierenvechtarena waar een aantal keer per jaar nog steeds gevechten plaatsvinden. Het heeft veel weg van het Colosseum in Rome en is gebouwd door Sebastián Monleón Estellés tussen 1850 en 1860. Rechts van de arena staat het Estación del Norte, de naam doet vermoeden dat het in het noorden van de stad ligt, maar ligt in het zuiden van het centrum. Een prachtig station wat zeker de moeite waard is om even naar binnen te lopen. In de binnenkant is veel afgewerkt met mozaïek. De metrostations Xàtiva (lijnen 3 en 5) en Bailén (lijn 3) liggen vlak naast het treinstation. Met de metro sta je in 15 min. op het vliegveld, Aeropuerto de Valencia.

Eten & drinken

Valencia heeft veel leuke eettentjes en barretjes. Klik hier voor een overzicht van mijn favoriete.

Plaza Ayunamiento & Las Fallas

Het centrale plein van de stad met prachtige, oude gebouwen als Palacio de Correos y telégraficos, het gemeentehuis Ayunamiento, Banco de Valencia (in een zijstraatje) en kleurrijke bloemenstallen. Las Fallas is het grootste feest van Valencia, duurt 5 dagen en vindt plaats in maart. Ongeveer 2 weken van te voren vindt er ieder dag om 14.00 uur een vuurwerkshow (mascleta) plaats op Plaza Ayunamiento. Duizenden mensen verzamelen zich dan op en rondom het plein en luisteren naar het knallen van de mascleta. Het duurt maar een minuut of 5 en na afloop wordt er luid geklapt en stroomt het plein weer leeg. Een unieke ervaring om een keer mee te maken! https://www.fallasfestival.nl

Plaza de la Virgen & Plaza de la Reina

Plaza de la Virgen is een prachtig plein met een fontein, terrasjes, de kathedraal en Basílica de la Virgen de los Desamparados. Dichtbij het plein ligt Plaza de la Reina, een mooi plein met in het midden een klein parkje met bankjes. Om het plein liggen veel restaurantjes en staat la Catedral de Valencia. Het is mooi om daar rond te kijken, voor sommige vertrekken vragen ze entree. Vanuit de klokkentoren El Micalet heb je na een klim van 207 treden een prachtig uitzicht over de stad.

Streetart

De wijk El Carmen is een leuk, artistiek wijkje om wandelend te ontdekken. Onderweg zie je mooie streetart, leuke boetiekjes en prachtige straatjes. Je kan ook meegaan met de Free walking tour op maandag, woensdag en vrijdag. Deze start om 16.00 uur vanaf Plaza de la Virgen.

Hostel

UP Hostel Valencia ligt in het station València-Nord en naast de Plaza de Toros de Valencia. Vanuit hier ben je in 10 min lopen in de hippe wijk Ruzafa en in 15 min. lopen in het historisch centrum. Op een paar minuten loopstand vind je metrostation Xàtiva en vanuit hier ben je binnen 20 minuten op het vliegveld. https://www.booking.com/hotel/es/up-hostel-valencia.nl.html

2018-07-09T12:01:07+01:00

Wil je reageren?