Salento

Salento ligt midden in Zone Cafetera in het hart van de koffieregio. Salento is een populaire bestemming voor backpackers en reizigers. Het dorpje is authentiek en kleurrijk en heeft ongeveer 7000 inwoners. Calle Real is de hoofdstraat met winkeltjes en aan het einde van deze straat vind je een steile trap naar boven die leidt naar viewpoint Alto de la Cruz. Hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp en Valle de Cócora. De meeste mensen komen naar Salento voor een bezoek aan een koffieboer en een hike in Valle de Cócora.

Valle de Cócora

Vanuit het centrale plein in Salento kan je met de Willy’s naar Valle de Cócora. De Willy’s is een oude, soort jeep waar je wel met 10 tot 12 man in en op kan en je betaalt ongeveer 4.000 COP per rit. Vertrek op tijd, want dan heb je genoeg tijd voor de hike. Na een minuut of 20 rijden kwamen we aan bij het Nationaal Natuurpark Los Nevados. We kozen ervoor om de lange route te nemen. Bij aankomst zie je een blauw hek en hier ga je rechts. Mocht je liever de korte route lopen ga je hier rechtdoor. De lange route duurt ongeveer 5 uur en is echt een prachtige wandeling. Je wandelt door mooie velden, over smalle paadjes, over verschillende hangbruggetjes en steekt riviertjes over. Het kan er erg modderig zijn, let op dat je goede wandelschoenen aan hebt. Na een tocht naar boven kom je bij het Kolibriehuis uit, Reserva Natural Acaime. Entree is 5.000 COP en daarvoor krijg je een lokale lekkernij, warme chocolademelk met kaas. Je ziet hier veel verschillende soorten kolibries die heel leuk zijn om naar te kijken. Ze zijn super snel en kunnen zelfs achteruit vliegen. Wanneer je weer verder loopt kom je bij een uitkijkpunt waar je normaal een mooi zicht hebt over de vallei. Het was bij ons erg mistig, dus zagen hier de waspalmen niet zo goed. Eenmaal in de vallei hadden we een adembenemend uitzicht over de reusachtige palmbomen. Deze waspalmen zijn de hoogste ter wereld en kunnen wel 60 meter hoog worden. Je kan prachtige foto’s maken in dit gebied! Terug bij de parkeerplaats staan er weer Willy’s klaar om je terug te brengen naar Salento.

Finca el Ocaso

Colombia is één van de grootste koffieproducerende landen ter wereld. Zone Cafetera, ofwel koffiedriehoek Eje Cafetero, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het belangrijkste koffieproducerende gebied van Colombia. Zeker wanneer je een koffieliefhebber bent, is het leuk om een finca te bezoeken. Wij gingen met de Willy’s naar Finca el Ocaso wat midden in de natuur ligt op 5 km afstand van Salento. Het landgoed is al meer dan 100 jaar oud en wordt omgeven door prachtige planten, bloemen, koeien en paarden. De tour duurt ongeveer 1,5 uur en wij betaalden 10.000 COP. Tijdens de tour gingen we bonen plukken, zagen we het proces van bonen drogen en proefden we uiteraard van de koffie.

Brunch

Brunch is een heel knus, klein tentje wat altijd vol zit en wij moesten even wachten op een tafeltje. Heel gezellig tentje en een ruime keuze op de kaart. Wij begonnen met een grote brownie met pindakaas om te delen en deze was super lekker. Daarna hadden we een normale portie nachos, je hebt ook een kleine portie. Een normale portie is een mega grote portie. Er zit veel op de nachos als guacamole, sourcream, tomaat, kaas, peper. We kregen maar de helft op mede door de brownie. Echt een aanrader om hier te eten.

Adres: Calle 6 No. 3-25

Hostel Luciérnaga

Dit hostel was één van onze favorieten van onze reis. Het ligt prachtig gelegen in Salento met een mooi uitzicht over de natuur. Super schone kamer met heerlijke ruime bedden. Een hostel om even tot rust te komen zonder drukke feestjes en gezamenlijke ruimtes. Het hostel is excl. ontbijt, maar dat kan je overal verkrijgen in het centrum. Ook zit er onder het hostel een restaurant waar je kan ontbijten. In de avond is het hier heerlijk zitten, vooral bij de open haard. Gezellig avondje met heerlijk eten, wijntje en een spelletje.

Adres: Cra 3

2019-03-30T08:50:13+01:00

Wil je reageren?