Cartagena

Cartagena is één van de mooiste steden van Colombia gelegen aan de Caribische kust. De stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena (ook wel Cartagena de Indias genoemd) en heeft één van de belangrijkste havens van het land. In Cartegena wonen ruim 1.000.000 mensen. Het historische centrum is omgeven door een oude stadsmuur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Struin door de romantische straatjes met koloniale panden, balkonnetjes met bloemen en gekleurde huisjes. Je hebt er gezellige pleinen waar in de avond gedanst wordt en stalletjes waar je streetfood kan kopen. Vanaf Cartagena kan je goedkoop vliegen naar bijv. Medellín met Viva Air.

Locals

Op veel plekken is het mooi of bijzonder om locals vast te leggen. De fruitverkoopster moet je betalen voor een foto of fruit bij haar kopen. Het levert dan wel een mooi plaatje op tegen de blauwe achterwand.

Nog meer binnenstad

Cartagena heeft prachtige kerkjes, pleinen, theater en een park. Om het historische centrum van Cartagena ligt een kilometerslange muur. De hoofdpoort valt goed op met de gele klokkentoren. Op Plaza Trinidad wordt elke zondag Zumbales gegeven en is het er vol met locals en toeristen. In Cartagena ben ik naar de kapper geweest en mijn haar werd op een bijzondere manier geknipt.

Kunst & streetart

In de wijk Getsemani heb je veel streetart. Je kan een tour boeken om alle mooie kunst te zien. In het oude centrum staan overal ijzeren beelden. Deze zijn gemaakt door Edgardo Carmona die in Cartagena is geboren.

Chiva bus

Wil je een avondje pret met dolle toeristen in een bus waar de rum & cola rijkelijk vloeit? Stap dan in op de Chiva bus. Wij hadden de grootste lol met de Argentijnen op onze rij bankjes.

Eten & drinken

Malagana Cafe & Bar: Gaaf tentje in Getsemani. Heerlijk eten en drinken! Boven op het dakterras staat een viertal tafeltjes waar je een leuk uitzicht hebt over de kleurrijke straatjes.

Adres: Getsemani, CII, Tripita y Media 31-55

Beer & laundry: Wat een gaaf concept. Je brengt je vieze was en in 2 uur is het klaar en super schoon. In tussentijd kan je hier een lekkere pizza en bier bestellen.

Adres: Calle 30 (Media Luna) # 10-113

Hostel

República hostel Cartagena

Heel leuk en net hostel in het oude centrum van Cartagena. Zoek je gezelligheid en wil je veel andere reizigers ontmoeten dan is Republica Hostel echt een topper. Hier heb je ook een fijn zwembad en er is elke avond wel wat te beleven. Ze hebben zowel slaapzalen als mooie tweepersoonskamers en zitten midden in het historisch centrum. 

Adres: 45 Carrera 7 Cartagena

Zeiltocht naar Panamá via de San Blas eilanden

Meer weten over de San Blas eilanden? Hierover binnenkort meer onder het kopje Panamá

2020-08-11T07:55:23+01:00

Wil je reageren?