Valparaíso

Valparaíso
Valparaíso is de grootste havenstad van Chili aan de Grote Oceaan. Het ligt in een baai en is gebouwd op 42 heuvels. Sinds 2003 staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op een ruim uur rijden van de hoofdstad Santiago ben je al in het kleurrijke Valparaíso. Een prachtig beeld met veel kleurrijke huisjes gebouwd tegen de steile hellingen. Doe alles te voet in deze stad en geniet van de prachtige streetart en de huisjes in Victoriaanse stijl. Met een soort treintje, de ‘ascensoren’ kan je makkelijk naar hoger gelegen wijkjes.

Streetart

Valparaíso staat bekend om zijn vele streetart en liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wanneer je wandelend de stad verkend, draai dan je hoofd vaak om. Op veel muren vind je de kleurrijke straatart en is een ware bezienswaardigheid om naar te kijken.

Wandelend door Valparaíso

Wij hadden zelf maar 1 dagje om hier rond te lopen en gingen vanuit hier door naar Bariloche in Argentinië. Overal vind je steile wegen, gekleurde huisjes, streetart, barretjes en pleintjes. We vonden een heel mooi pleintje wat helemaal betegeld was met mozaïek steentjes. Met steile tandrad treintjes (ascensor) kan je naar boven op de heuvels waar je een prachtig zicht hebt over de stad. Ook heeft Valparaíso een haven waar ook grote cruiseboten aanmeren.

2018-07-05T16:01:13+01:00

Wil je reageren?