Santiago

Santiago
Santiago, ofwel Santiago de Chile, is de hoofdstad van Chili met meer dan 5.500.000 mensen, dat is ongeveer 40% van de bevolking. Santiago werd opgericht in 1541 door Pedro de Valdivia en is de op vier na grootste stad van Zuid-Amerika. De stad ligt op 522 m hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. Santiago is het politieke, commerciële, culturele en financiële centrum van het land. Het is er droog en warm in de zomer en in de winter is het er nooit echt super koud. Santiago is een veilige en moderne stad met veel groen, oude gebouwen, stadsparken, musea, theaters, talloze restaurantjes en een prachtig zicht op de Andes met de besneeuwde bergtoppen.

van Mendoza naar Santiago via de Andes

Vanaf Mendoza namen we de bus door het Andesgebergte naar Santiago de Chile. Een ritje van 6 uurtjes wanneer je geen vertraging op zou lopen bij de grens. Het duurde al lang voordat iedereen naar het loket was geweest van de immigratiedienst en een stempel in zijn paspoort had. Daarna reed de bus een soort van controlehal in waarbij alle bagage door een scan moest en iedereen in een rijtje achter een tafel moest gaan staan met zijn handbagage voor zich. Een hond kwam langsgelopen om te snuffelen en daarna moest ook de handbagage door de scan. Zorg ervoor dat je geen fruit meeneemt vanuit Argentinië. Na 4 uur vertraging gingen we eindelijk verder.  De weg van Mendoza naar Santiago is een prachtige route met heel veel haarspeldbochten. Het schijnt ook wel een gevaarlijke route te zijn. Een paar weken nadat wij er waren is er een bus van Tur-bus naar beneden gevallen. Toch was het uitzicht adembenemend met de besneeuwde bergtoppen.

San Cristobal

Cerro San Cristobal is een prachtige berg met een groot stadspark waar je uren kan rondlopen. Om boven te komen kan je met een steil kabeltreintje, Funicular. We moesten wel 45 minuten in de rij staan, maar het schoot wel op. Boven op de berg zie je een 22 meter hoog standbeeld van de Heilige Maagd Maria, een amfitheater en een kapel. Het heeft iets weg van Cristo Redentor in Brazilië en je kan haar vanuit de hele stad zien staan op de berg. Vanaf verschillende punten heb je een prachtig uitzicht over de stad en over het Andes gebergte met zijn besneeuwde bergtoppen. Verder zijn er een dierentuin, botanische tuin en 2 zwembaden in het park, maar daar zijn we verder niet meer geweest.

Cerro Santa Lucia

Een kleinere berg dan Cerro San Cristóbal maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken is Cerro Santa Lucia. Je kan gratis het park verkennen, alleen bij de ingang wordt om je naam en nationaliteit gevraagd. Op de berg zie je prachtige fonteinen, een mooi kasteeltje en prachtige gebouwen met brede trappen. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Overdag is het er veilig, maar in de avond moet je hier niet willen komen.

Centro

Het centrum van Santiago is onder te verdelen in een aantal wijken met het Plaza de Armas als centrale plein. Je vindt hier het presidentiële paleis La Moneda, het San Francisco klooster en veel musea. Wij waren hier vanaf Nieuwjaarsdag 2 nachten en het meeste in het centrum was gesloten.

Bellavista – Patio Bellavista

In de hippe wijk Bellavista kan je goed eten tegen goede prijzen. Via een steegje met een hek beland je op een grote binnenplaats met tal van restaurantjes en barretjes. Wij hadden een heerlijke steak op bij Montana. Je kan hier goed een hele avond vertoeven. In de omgeving vind je nog veel meer restaurantjes, disco’s, theaters en cafés. Ook zijn er ook veel (openlucht)marktjes met lokale handnijverheid te vinden waar je mooie souvenirs kunt vinden. De Mercado Central ligt vlakbij Plaza de Armas en is een grote markt waar van alles te krijgen is, maar vooral vis. Dé perfecte plek om lokale vis te proeven.

Adres Montana: Pio Nono 31 Santiago

Hostel Providencia

Hostal Providencia ligt op 15 minuten lopen van het centrale plein van de stad en op 20 minuten rijden van de luchthaven Arturo Merino Benitez. Hostal Providencia heeft volledig uitgeruste gedeelde keukens, een 24-uursreceptie, een lift en heeft gratis WiFi. Het ligt op 3 minuten lopen van de metrostations Baquedano en Parque. Je kan gebruik maken van een wasservice wat super goedkoop is. De accommodatie heeft een beveiligde 24-uursreceptie met een ronddraaiend hek. Een heerlijk ontbijtje is inbegrepen en er heerst een relaxte sfeer. De wijk Providencia is de modernste wijk, met mooie huizen en winkels.

Adres: Av. Vicuña Mackenna 92 Santiago Centrum

Wij verbleven hier 2 nachten en reisden daarna door naar Valparaíso. Vanaf busterminal Alameda waren we in één uur met de Tur-bus in de kleurrijke stad.

 

 

2018-07-05T16:00:23+01:00

Wil je reageren?