Ubatuba

Ubatuba ligt ongeveer 240 km van São Paulo en met de bus is dat een rit van ruim 5 uur. Het is een super leuke badplaats en heeft maar liefst 70 strandjes en 16 eilandjes. Ubatuba is de surfhoofdstad van Brazilië. Vanaf Ubatuba is het zo’n 315 km naar Rio de Janeiro.

Centro

Het centrum van Ubatuba kan je te voet ontdekken. Er zijn diverse restaurantjes en winkeltjes en het ligt aan zee. Ook vind je in het centrum Tamar Project, waar je van alles kan zien en leren over schildpadden.

Itamambuca beach

In het centrum vind je een busstation waar je de bus kan nemen naar Itamambuca beach. Een prachtig strand met weinig toeristen en enkele locals. Je kan hier ook surfles nemen, al is het wel erg prijzig hier. Je kan hier een heerlijk dagje vertoeven op het mooie strand, heerlijke zee met goede golven en een beachbar.

Prumirim beach

Vanuit het busstation kan je ook de bus nemen naar Prumirim beach. Bij de halte waar je uit moet stappen, moet je nog wel een stuk lopen naar het strand. Dat is het zeker waard! Een prachtig strand met een leuk strandtentje. Het was erg super rustig toen wij er waren en dat was echt heerlijk. Op de terugweg zijn we een klein stukje verder teruggelopen, zodat we bij de watervallen uitkwamen. Leuke plek, want je kan er ook zwemmen en van een soort natuurglijbaan af roetsjen.

Praia do Tenório

Aan de andere kant van het centrum waar wij verbleven, ligt het strand Praia do Tenório. Dit strand is een stuk drukker en hier komen veel toeristen en gezinnen uit de buurt. Het is wel een mooi gelegen strand en de zee is wat rustiger. In de omgeving liggen veel hotels, restaurants en winkeltjes.

Eco Trip Hostel

Gezellig hostel vlakbij het busstation, supermarkt en het strand. Eigenaresse Malu is een super leuke vrouw! Wij hadden een fijne 2-persoonskamer en was super schoon. Achter in de tuin is een zwembad waar je even kan afkoelen op de hete dagen.

Adres: Rua Dom Joao III 573 Ubatuba

 

 

2018-07-05T15:50:58+01:00

Wil je reageren?