São Paulo

São Paulo heeft meer dan 12 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het zuidelijk halfrond. Het ligt ongeveer 300 km ten zuiden van Rio de Janeiro. São Paulo heeft één van de meeste woontorens ter wereld en telt meer dan 18.000 gebouwen met minimaal 15 verdiepingen. De internationale luchthaven is São Paulo Guarulhos voor internationale en binnenlandse vluchten. Ook is er de luchthaven Congonhas voor binnenlandse vluchten en geldt als een van de drukste van Latijns-Amerika. Je kan je makkelijk met de metro vervoeren. Er zijn diverse metrolijnen die een groot deel van de stad bedekken. Er reizen maar liefst 3,4 miljoen mensen per dag met de metro. Voor delen waar de metro niet komt kan je de trein of de bus nemen. Nog een makkelijke en goedkope manier om je te vervoeren is de Uber, het enige nadeel is dat je vast kan komen te staan in het drukke verkeer van de stad.

Beco do Batman & meer streetart

In de wijk Vila Madalena ligt het kleurrijke straatje Beco do Batman. Het straatje heeft deze naam gekregen doordat in de jaren 80 het personage Batman op de muren was geschilderd. De streetart wordt nu telkens vernieuwd door lokale streetart artists. In 2014 ontving Beco do Batman duizenden toeristen tijdens de FIFA World Cup en vond er veel diefstal en mishandeling plaats. Nu is de straat rustig en kan je deze overdag prima bezoeken.

Rua Oscar Freire

In de wijk Jardín ligt de chique straat Rua Oscar Freire. Je vindt hier de meest luxe winkels van o.a. Louis Vuiton, Dior, Armani, Salvatore Ferragamo en Cartier. Ook vind je aan deze straat de conceptstore van Havaianas, het bekende slippermerk. Voor een slipperliefhebber als ik is dit een walhalla. Je vindt er allerlei soorten en maten in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast verkopen ze ook bikini’s, horloges, strandlakens en tassen. Het is er goedkoper dan wanneer je het in Nederland koopt, maar toch kan je ze nog goedkoper krijgen. In veel supermarkten in Brazilië zijn er Havaianas te koop. De collectie is er wel kleiner, maar het scheelt nog eens een paar euro. Desondanks is het zeker de moeite waard om naar de conceptstore te gaan!

Wat verder te zien

Midden in de stad staat het stadstheater Teatro Municipal, de prachtige Metropolitan Catedral en het plein Praça da Sé. Avenida Paulista is één van de belangrijkste wegen in São Paulo en is 2,8 km lang. We zijn naar een lokale markt geweest en naar het Ibirapuera park. Dat is een groot stadspark met meer dan 14 miljoen bezoekers per jaar. Het park heeft mooie paden en prachtige gebouwen als het Auditório en The Lucas Nogueira Garcez Pavilion beide ontworpen door Oscar Niemeyer, Monument to the Bandeiras, Museo Afro Brasil en de Obelisk of São Paulo.

Eten & drinken

In São Paulo heb je heel veel leuke eettentjes. Door de hele stad kan je terecht, maar het leukste gedeelte voor mij is de wijk Vila Madalena. Ook zijn we naar een Foodtruck terrein geweest wat super gezellig was en je heerlijk kan eten.

Klik hier voor de leukste eettentjes in São Paulo.

Hostel

Conforto MADÁ hostel ligt in de wijk Vila Madalena, wat echt een bruisende wijk is. Veel leuke eettentjes, barretjes en een goede sfeer. We voelden ons er ook super veilig. Prima hostel met ongeveer 10 schone kamers en een tuin.

Adres: Rua Luis Anhaia 54 São Paulo

 

 

2018-07-05T13:34:50+01:00

Wil je reageren?