Paraty

Paraty ligt in het zuidwesten van de deelstaat aan de Costa Verde op zo’n 258 km ten westen van Rio de Janeiro. Paraty ligt vlakbij Angra dos Reis waarvandaan je makkelijk per boot naar Ilha Grande reist. Tegenwoordig zijn er ook rechtstreekse speedboats van Paraty naar Ilha Grande. In de omgeving zijn veel mooie strandjes en veel watervallen te vinden. Boek je accommodatie net buiten het historische centrum, dat scheelt je al gauw een hoop.

Historisch centrum

Paraty vind ik één van de meest sfeervolle plekken van Brazilië. Het prachtige 18de eeuwse, koloniale centrum is autoloos en is rijk aan smalle straatjes vol kinderkopjes en prachtige witte huizen met kleurrijke kozijnen en deuren. In het centrum vind je kerkjes, galeries, hippe winkeltjes en talloze restaurantjes en barretjes. In de avond zijn er rondom het centrale plein veel terrasjes en zijn er regelmatig optredens. Vergeet zeker niet een Caipirinha te drinken, een typisch Braziliaanse cocktail. Aan de rand van het historische centrum vind je de haven met kleurrijke bootjes en op de achtergrond het zicht op de bergen en de vele palmbomen.

Bootje huren in de haven

Vanuit de haven kan je een boot huren en een tochtje maken door de baai van Paraty naar het mooie, open water waar je heerlijke kan snorkelen en naar prachtige strandjes gaat. Onderweg kan je langs de waterkant lunchen bij een restaurantje. Wij betaalden ongeveer € 80,- om 4 a 5 uur een luxe boot met kapitein te huren. We voelden ons even de jetset van de zee, heerlijke dag gehad.

Ford

Vlakbij het centrum kan je via een bospad die omhoog loopt naar het ford. Er is een museum waarbij ik niet weet of deze nog open is. Je hebt vanaf bovenaf een prachtig uitzicht over de zee en de stad.

Adres: Rua Vila da Penha s/n

Manuê

Super leuk en gezellig eettentje met veel keuze uit gerechten en drankjes. Ze verkopen ook overheerlijke wraps, zowel hartig als zoet. Probeer zeker de Nutella met banaan of aardbei! De smoothies zijn er ook super lekker. Er hangt een goede vibe en de prijzen vallen zeker mee. Als je in Paraty bent, zou ik er zeker heen gaan. Ongeveer 5 minuutjes lopen van het midden van het oude centrum.

Adres: Rua Joao do Prado 1 Paraty

Van Gogh

Een leuk tentje waar je goed terecht kan voor een burger en een biertje. Er is ook een dakterras en er treden regelmatig live bandjes op.

Adres: Rua Doutor Samuel Costa 248 Paraty

Bloco party

In de periode voor carnaval vinden er al veel Bloco party’s plaats. Dat zijn een soort van voorfeesten van carnaval waarbij veel sambabandjes op hun trommels spelen. Er heerst een super gezellig sfeertje. Wij waren er bij één overdag op het strand voor het hostel en één in de avond op het centrale plein in het centrum.

Hostel

Wij verbleven in Paraty Beach Hostel wat tegenover het strand ligt. Een heerlijke locatie net buiten het mooie, oude centrum. Het hostel ziet er oké uit; kamers zijn prima, leuk zitje voorin en een paar hangmatten. De keuken was op dat moment best ranzig en nodigde niet uit om daar te gaan koken. Ook is er een gezellige huishond, Pucho de Golden Retriever. Het allerfijnste was het ontbijt op het strand met een fantastisch uitzicht. Een heerlijk geluksmomentje van de dag!

Adres: Av. Orlando Carpinelli 22 Paraty

 

2018-07-05T15:52:17+01:00

Wil je reageren?