Ilha Grande

Ilha Grande ligt 150 ten zuiden van Rio de Janeiro en is per boot te bereiken. Je kan een veerboot nemen die er 1,5 uur over doet of een speedboot die er een half uurtje over doet. Het eiland is 193 km², is het grootste eiland van Ango dos Reis en telt totaal zo’n 106 stranden. Het gehele eiland is autoloos en er zijn geen banken, supermarkten en echte wegen. Tot halverwege de jaren 90 zaten de zwaarste criminelen vast op dit prachtige eiland en daarvoor was het een leprakolonie. Vanaf de 1000 meter hoge top van Pico de Papagaio heb je een prachtig uitzicht over de zee en het eiland.

Vila do Abraão

Het dorp ligt in een baai en is de grootste plaats van het eiland met 3000 inwoners. Het wordt beschouwd als de “hoofdstad” van het eiland. Hier komen boten aan vanuit Ango dos Reis of Mangaratiba. Voor dagtripjes kan je hier ook de boot nemen naar verschillende prachtige eilandjes en strandjes. In het dorpje vind je diverse restaurantjes en barretjes waar je lekker kan eten. 

Praia Lopes Mendes

Vanaf het centrum is het een flinke wandeling om hier te komen, waarbij je ook veel moet klimmen en dalen. Wij maakten onderweg een paar stops op andere mooie strandjes. Na bijna 2 uur te hebben gewandeld kwamen we aan op Praia Lopes Mendes. Het is een mooi, groot strand waar veel mensen op af komen. Heerlijke zee en goede golven om door te duiken. Na een paar uur chillen zijn we teruggelopen (20 min.) naar het strandje ervoor en namen vanaf daar de boot terug naar de hoofdstad.

Wandeling naar de waterval van Feiticeira en het strand

We maakten een wandeling door de jungle met soms pittige klimmen tussendoor en kwamen onderweg aapjes tegen. We kwamen uit bij Cachoeira da Feiticeira, een prachtige waterval midden in de natuur en heerlijk om even af te koelen. Daarna zijn we doorgelopen naar het strand waar we een heerlijke kokosnoot op hebben en Açai ijs, wat ze veel in Brazilië eten. Na een paar uurtjes op het strand te hebben gerelaxt, pakten we een boot terug naar Vila do Abraão.

Hostel

Wij verbleven in Hi Holandes hostel en ligt op 10 minuten loopafstand van de pier. Leuk hostel, schone kamers en badkamer en een heerlijke hangmatten voor de deur. Ontbijt is inbegrepen en is prima met lekkere cake erbij. Je kan er ook leuke huisjes huren, maar dat was boven ons budget met backpacken.

Adres: Rua da Assembleia 162

2018-07-05T15:54:38+01:00

Wil je reageren?