Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu
Net over de grens bij Argentinië ligt het plaatsje Foz do Iguaçu. Het is de meest westelijk gelegen stad van de deelstaat Paraná en telt ongeveer 265.000 inwoners. De meeste mensen gaan hier naartoe om naar de prachtige watervallen van Iguaçu te gaan kijken. Vanuit hier reis je makkelijk door naar Argentinië of Paraguay.

Watervallen van Iguaçu

In 1986 werd het Nationaal park aan de lijst van het UNESCO werelderfgoed toegevoegd. De watervallen zijn echt prachtig en heb je vanuit de Braziliaanse kant een geweldig panoramisch uitzicht. De bijna 300 watervallen zijn totaal 2,7 km breed en vallen tot 82 meter naar beneden. In het park zie je veel rode neusberen. Ze zien er schattig uit, maar pas op! De rode neusbeer lijkt op een wasbeer met een lange, spitse snuit. Ze houden van eten en slaan het graag uit je handen met hun scherpe klauwen.

Adres: Rodovia BR 469, Foz do Iguaçu

Hostel

Tetris Container Hostel is gemaakt van containers. Ziet er super gaaf uit! Het ligt op 20 km van de Iguaçu-watervallen en het nationale park Iguaçu. De internationale luchthaven Foz do Iguaçu/Cataratas ligt op 10 km afstand en is met de bus in 20 minuten te bereiken. De bus stopt op 1 straat van het hotel. Er zijn verschillende kamergroottes allen met airco. Er is een zwembad wat ook gemaakt is van een container evenals de bar. Zeker aan te raden om hier als backpacker te verblijven!

Adres: Avenida das Cataratas 639, Foz do Iguaçu

2018-05-23T08:00:22+01:00

Wil je reageren?