Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld met ongeveer 60.000 inwoners en wordt ook wel de poort naar Antarctica genoemd. Vanuit hier vertrekken grote boten naar het prachtige Antartica. Vanaf El Calafate bereik je Ushuaia al in 1,5 vliegen. Ushuaia ligt aan de oever van het Beagle kanaal omringd door het ruige landschap van oerbossen en de valleien van zuidelijk Vuurland.

Pinguïns & zeehonden in het Beaglekanaal

Bij het toeristenkantoor aan de haven van Ushuaia staan veel hutjes waar je excursies kan boeken. Wij boekten een tour naar het Beaglekanaal van 6 uur voor ongeveer € 150,- p.p. We werden met een bus opgehaald en na 1,5 uur rijden kwamen we aan bij Estancia Harberton. We bezochten het Acatushún Museum en gingen daarna naar Martillo Island. Een klein eilandje waar enorm veel pinguïns leven. Er waren verschillende soorten als de magelhaenpinguïn, ezelspinguïn en de koninspinguïn. Het is zo bijzonder om hier tussen te mogen lopen, vooral de koningspinguïn is echt zo mooi! Daarna vaarden we met de boot langs de vuurtoren Les Eclaireurs waarbij veel zeeleeuwen en aalscholvers op de rotsen ervoor lagen. Gaaf om te zien en je ruikt ze al van een afstand. Vervolgens is het nog een stuk varen en komt je uit in de haven van Ushuaia. Het is een dure excursie, maar alles is prijziger in Ushuaia en het is toch wel heel gaaf om op eiland met de pinguïns rond te lopen!

Nationaal Park Tierra del Fuego

Vanuit het centrum kan je met de bus naar het Nationaal Park. Tierra del Fuego ligt in het Argentijnse deel van Vuurland. Ook kan je er met de zuidelijkste trein ter wereld naartoe, El Fin del Mundo. De spoorlijn werd gebouwd voor de gevangenis, maar is na het sluiten hiervan niet meer gebruikt. Later is het opgeknapt en reizigers kunnen het spoor van 7 kilometer nu afleggen in deze prijzige, toeristische stoomtrein.  Na een stuk te hebben gewandeld kom je bij het zuidelijkste postkantoor ter wereld waar je een bijzondere stempel in je paspoort kan laten zetten. Ik ben er super blij mee! Ook staat hier de zuidelijkste brievenbus ter wereld waar we een kaart op de post hebben gedaan. Vanuit hier hebben we een wandeling van 8 km gemaakt door de natuur waarbij we prachtige doorkijkplekken tegenkwamen met een fantastisch uitzicht!

Downtown

Ushuaia heeft een modern centum met Avenida San Martín als belangrijkste winkelstraat. Ook zijn hier musea te vinden als Museo del Fin del Mundo, Museo de Maquetas en Museo Yamana. Vlakbij het centrum vind je Plaza Islas Malvinas waar het Monument voor de 649 gevallenen tijdens de Malvinas Oorlog in 1982 (Falklandeilanden) staat. De eilanden zijn nog steeds in handen van Argentinië.

Eten & drinken

Midden in het centrum zit het gezellige café Tante Sara. Wij hebben hier heerlijk genoten van een mega ontbijt. Ieder 3 dikke boterhammen, een croissantje, jam, ham, kaas, scrambled eggs, chocolade cake, koekje, muffin, jus de orange en koffie. Echt super veel en super lekker. Je betaalt +/- € 16,50. Het is best wel wat, maar je krijgt er echt veel voor terug. Een leuke tent om een keer gaan ontbijten.

Adres: Avenida Gral San Martin 701

Ramos Generales is een heel leuk café, bakkerij en museum in één. Wij hebben er alleen maar iets gedronken, maar om ons heen zag het eten er heerlijk uit en aan de toog kan je heerlijk brood en taartjes halen. Gezellig café om te tafelen en breng ook even een bezoekje aan het toilet.

Adres: Maipú 749

 

2018-05-23T13:22:38+01:00

Wil je reageren?