Salta

In het noordwesten van Argentinië ligt Salta op een hoogte van 1152 meter. Deze stad wordt ook wel La Linda ofwel de schone genoemd. Salta is ongeveer 500.000 inwoners is daarmee de 6e stad van het land. Vanuit Salta vertrekt de bekende trein tren de las nubes’. De treinrit brengt je naar een hoogte van 4200 meter en is daarmee het één van de hoogst gelegen spoorlijnen ter wereld. Bedenk goed of je het waard vindt, want een kaartje is prijzig.

Plaza 9 de Julio & San Bernardo

Midden in de stad vind je het mooie plein 9 de Julio ter herdenking van de dag van de Argentijnse onafhankelijkheid. Rondom het plein zijn vind je musea en restaurants in mooie koloniale panden. Om het plein vind je ook museum Maam, waar je een mummie van een vijftienjarig meisje van het Inca volk kan zien. Kinderen van hooggeplaatste Inca mensen werden geofferd aan de goden. Vanaf het plein loop je in 15 min naar het begin van Cerro San Bernardo. Wij zijn deze berg opgeklommen, maar je kan ook met de kabelbaan omhoog.  Boven op de berg heb je een prachtig uitzicht over de bergen en de stad.

Cafayate

Met een busje werden we rond 7.00h opgehaald. Quebrada de Cafayate ligt in het noordwesten van Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte. Onderweg hier naartoe zijn we een aantal keer gestopt om naar de mooie bergen en natuur te kijken. Salta en Cafayate worden verbonden door een geasfalteerde weg, route 68. We hebben een wijntour gehad en in Cafayate rondgelopen. Daar hebben we geluncht bij La Casa de las Empanadas. Daar hebben ze overheerlijke empanadas en overal op de muur staan teksten van reizigers.

Salinas Grandes

Deze dag werden we weer met een bus opgehaald bij het hostel. Salinas Grandes is de derde grootste zoutvlakte ter wereld en wordt door de Argentijnen ook wel ‘witte oceaan’ genoemd. Onderweg hier naartoe kregen we cocabladeren tegen hoogteziekte. De zoutvlakte is een erg afgelegen gebied in Argentinië en is normaal echt prachtig en wit. Helaas hadden wij slecht weer die dag en veel regen. Je kan hier normaal net als Salar de Uyuni in Bolivia prachtige ‘tracage’ foto’s maken. Vanuit daar reden we verder naar Jujuy en Purmamarca. Dit dorpje ligt aan de voet van de prachtige Cerro de los siete colores, heuvel van de 7 kleuren.

Van Gogh

Aan Plaza 9 de Julio zit Van Gogh café, een ruim café met een ruim terras. We hebben hier een keer koffie gedronken en in de avond een keer gaan eten. Ik ging voor de steak en die was super lekker. Ook hebben ze er heerlijke sangria waar je een grote kan van kunt bestellen.

Adres: Calle Espana 502

Hostel

Wij verbleven in hostel Backpackers Suits & Bar. Het hostel ligt op 10 min loopstand van het centrum. Goede locatie, maar ik zou een ander hostel kiezen. Je moet een kamersleutel delen met anderen en ze hebben een vieze keuken.

Adres: Urquiza 1045 Salta

 

2018-05-23T13:20:02+01:00

Wil je reageren?