Puerto Iguazu

Puerto Iguazu ligt op de grens met Brazilië en Paraguay en vormt samen met hen het 3 landenpunt. Vanaf hier kan je makkelijk een dagje met de bus shoppen in Paraguay of nar de prachtige watervallen van Iguazu zowel aan de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant.

Vanaf Puerto Iguazú zagen we het drielandenpunt, ofwel Hito Tres Fonteras wat samen met Brazilië en Paraguay gevormd wordt. Doordat de rivieren de natuurlijke grens vormen tussen de drie landen is er in ieder land een obelisk geplaatst. Alle drie de monumenten zijn gemaakt van steen en cement en beschilderd in de nationale kleuren van het desbetreffende land. Vanaf iedere obelisk zijn de twee buurlanden te zien. We hadden in restaurant Bocamora afgesproken met de meiden die we hadden ontmoet in El Calafate. Gezellig bijgekletst, gegeten en gedronken met een fantastisch uitzicht over de rivier.

Watervallen van Iguazu

In 1986 werd het Nationaal park aan de lijst van het UNESCO werelderfgoed toegevoegd. De watervallen zijn echt prachtig en kan je vanuit de Argentijnse kant op verschillende hoogtes bekijken. De bijna 300 watervallen zijn totaal 2,7 km breed en vallen tot 82 meter naar beneden. We zijn daar ook op een boot gegaan waarbij je onder de watervallen door vaart en helemaal doorweekt raakt. Wel echt super vet on te doen! Het park is echt groot en hebben veel gewandeld.  We zijn ook naar Devils Throat ofwel Garganta del Diablo gelopen wat in het Nederlands ‘Keel van de Duivel’ betekent. Het bestaat uit een grote, halfronde waterval van 150 meter breed waarbij het water 70 meter naar beneden stort. Je kan daar niet zien waar het water terecht komt door de soort mist die omhoog stijgt door het water. Zo immens veel water en het geluid van het water daar. Op de routes die we wandelden zagen we ook veel dieren: apen met babyaapjes, slang, toekan, alligator, schildpadden, hert en veel rode neusberen. O ja, en muggen, veel muggen! Vergeet dus niet je Deet mee te nemen!

Paraguay

De dag erna zijn we met de bus naar Paraguay gegaan. O.a. elektronica is daar veel goedkoper, dus zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe camera in Ciudad del Este. Onze camera was helaas gestolen in Salta, Argentinië. Heel veel marktkraampjes en kleine winkeltjes waarbij je niet weet of je de apparatuur wel kan vertrouwen en hele aanwezige verkopers op straat. Veel verkochten er sportsokken en tikten constant met die sokken op je schouders….echt na een keer of 50 werd het echt vervelend. Uiteindelijk toch dezelfde camera gekocht als die we hadden. Heel goed gecheckt of alles het deed en nu maar hopen dat ie het goed blijft doen. Veel Argentijnen gaan even die kant op om te shoppen. Vaak voor kleding en telefoons. In de bus terug waren er bijna meer grote zakken kleding te zien dan mensen.

Hostel

TangoInn Downtown Iguazú ligt tegenover het busstation en dus een ideale locatie voor reizigers. Vanaf hier kan je de bus nemen naar de watervallen (ook de Brazilianse kant), Paraguay en alle andere doorreis bestemmingen. Het hostel heeft ruime kamers, prima basic ontbijt en een heerlijk zwembad.

2018-05-23T13:17:39+01:00

Wil je reageren?