El Chaltén

El Chaltén is een klein dorpje met maar 324 inwoners midden in het prachtige Nationaal Park Los Glaciares. El Chaltén ligt in het hart van Patagonië en ook aan de voet van de Andes. De meeste toeristen komen hier puur om te wandelen in dit prachtige gebied.

Vanuit Buenos Aires vlieg je in 3 uur op El Calafate, El Chaltén heeft geen vliegveld. Met de bus reis je dan in 3 uur naar El Chaltén.

Wandeling naar Laguna de los Tres – Fitz Roy

Vanuit El Chaltén kan je verschillende prachtige wandelingen maken. De meest gekozen wandeling is naar Laguna de los Tres met het adembenemende uitzicht op Cerro Fitz Roy. Het begin van de hike is aan het einde van Avenida San Martín, de enige brede straat met veel restaurantjes, barretjes, winkeltjes en hostels. De entree is gratis en de hele route staat goed aangegeven. Het is een dikke 10 kilometer lopen waarbij het laatste uur omhoog erg pittig is. Je stijgt dan 400 meter per kilometer en daar heb je wel enige conditie voor nodig. Onderweg heb je een aantal prachtige uitkijkpunten waar je even tot rust kan komen en prachtige foto’s kan maken. Wij deden er 5,5 uur over op tot de top te komen inclusief pauzes. Halverwege is een camping waar je kan overnachten mocht je dat willen.

Fitz Roy

Yes, eindelijk de top gehaald en meteen ben je vergeten dat het best een pittige wandeling was. Wat een fenomenaal uitzicht! Het prachtige blauw van de meren met de met sneeuw bedekte bergen en de 3375 meter hoge Fitz Roy. We hebben anderhalf uur lang genoten van het adembenemende uitzicht! Chaltén betekent ‘smoking mountain’ ofwel ‘rokende berg’ en dat is niet voor niks. Fitz Roy zit vaak onder een dikke wolkenlaag verstopt.

La Wafleria

Ze hebben echt overheerlijke wafels en wij hebben een chocolate explosion op. Dat zijn 2 wafels met chocoladeijs, chocoladesaus en stukken chocolade. Echt zoooo lekker en ook super machtig. Wij hadden het als lunch en hoefden in de avond niet meer te eten. Het is redelijk prijzig voor een wafel, maar je krijgt wel echt veel. Zeker een aanrader!

Adres: Av. San Martín 640

Hostel

Wij verbleven in Hostel Los Viajeros op 100 meter afstand van het busstation. Simpel, maar prima.

Adres: Av. Lago Del Desierto 256

2018-05-23T13:14:21+01:00

Wil je reageren?