El Calafate

Voor veel reizigers is Los Glaciares National Park de reden om naar El Calafate te gaan. Dit immense park heeft veel te bieden voor de actieve reiziger en ligt op ongeveer 50 km van de stad. Vroeger was El Calafate een rustig stadje, nu is het populair door de prachtige gletsjers die in de omgeving liggen. Vanaf verschillende bestemmingen kan je hierop vliegen.

De hoofdstraat van El Calafate is de Avenida del Libertador General San Martin. In deze levendige straat vind je de meeste bars, restaurants, (souvenir)winkels en reisbureaus. Vergelijk wat reisbureaus voordat je een tour boekt, want dit kan best wel wat verschillen in prijs. Wij boekten onze tour naar Perito Moreno bij http://www.hieloyaventura.com Je kan diverse tour tours boeken, ook naar andere gletsjers als Glaciar Spegazzini en Glaciar Upsala.

Perito Moreno

De gletsjer Perito Moreno in het park Los Glaciares is de grootste must see van El Calafate. Deze immense gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Een fantastisch natuurwonder om te zien. De Perito Moreno gletsjer groeit nog steeds wanneer het sneeuwt. Omdat de gletsjer tussen twee meren in ligt en de druk voorin groot wordt, breekt zo nu en dan een  stuk van de gletsjer af. Wij hadden geluk en zagen grote ijsbrokken in het Argentinomeer vallen en dat maakte veel lawaai.

Ijshiken Perito Moreno

Wanneer je een tour boekt naar Perito Moreno heb je de optie om ook te ijshiken. Ik raad het zeker aan om te doen, want het is echt super gaaf! Nadat we vanaf verschillende viewingpoints naar Perito Moreno hadden gekeken, gingen we er met een boot langs varen. Aan land, aan de voet van de gletsjer, kregen we ijshikes om onze voeten en hadden we een tocht van 1,5 uur over de gletsjer. Een fantastische ervaring waarbij we nog whiskey met gletsjerijs dronken.

Hostel

Wij verbleven in hostel I Keu Ken op 10 minuten loopstand van de winkelstraat. Gezellig hostel met vriendelijk personeel, prima kamers en het meest fantastische uitzicht over het Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië met een oppervlakte van 1560 km2.

Adres: F.M. Pontoriero 171

2018-05-23T12:55:03+01:00

Wil je reageren?