Córdoba

Córdoba is met 1.300.000 inwoners de 2e grootste stad van Argentinië. De binnenstad heeft veel historische gebouwen uit het koloniale tijdperk en is een echte studentenstad met 6 universiteiten. Dus genoeg barretjes en clubs!

Aeropuerto International Taravella ligt op 11 km van het centrum. Het busstation voor lange afstandsbussen vind je op Blvd Perón 380. Kaartjes voor de bus kan je in de kelder kopen. Taxi’s vind je aan de achterkant van het busstation en zijn niet duur.

Plaza San Martín

De centrale plek van Córdoba en een mooi plein met veel bankjes, straatartiesten en om het plein staan veel historische gebouwen. Midden op het plein staat het beeld van San Martín, de held van Argentinië. Op het plein staat ook de prachtige Catedral of Córdoba, wat ’s avonds mooi verlicht is.

Pasaje Santa Catalina & Plazoleta del Fundador

Pasaje Santa Catalina is een prachtig straatje met veel historie. “La Memoria” was vroeger één van de illegale centra voor detentie en marteling tijdens de vuile oorlog 1976-1983. Dit is de plek waar de D2 was gelegen en was verantwoordelijk voor de ontvoeringen en martelingen van politieke tegenstanders. Op de muren zijn afbeeldingen van mensen die verdwenen zijn. Wanneer je het straatje uitloopt kom je op Plazoleta del Fundador. Hier staat een kerk en vind je veel locals die aan het schaken zijn aan speciale schaaktafels. Leuk om vanaf een bankje naar te kijken!

El paseo del Buen Pastor

De plek was vroeger een wrede gevangenis voor vrouwen en na enkele restauraties en redesign is nu een toeristische plek met een breed scala aan bars en kunsttentoonstellingen.

Palacio Ferreyra museo/Evita Fine Arts museum

Prachtig museum met een mooie collectie schilderijen met name uit de 20e eeuw. Een klein gedeelte van dit gebouw is nog ingericht als het oorspronkelijke paleis. Er is een leuk café met een mooi balkon. In Cordoba zijn elke woensdag alle musea gratis.

Paseo de Flores

Dit is de winkelstraat van Córdoba. Hier vind je van allerlei soorten winkeltjes en snelle eettentjes.

Parque Sarmiento

Een gigantisch park midden in het centrum van Córdoba heeft veel te bieden. Het park is ontworpen door de fransman Carlos Thays en is ruim 17 hectare groot. Er staan een tal van grote bomen en grasvelden, er is een concert ruimte, het Ferreyra museum, het Caraffa Fine Arts museum, het Natuurwetenschappelijk museum, la Pileta municipal (zwembad), Zoo Córdoba, restaurants en cafés. Een mooie plek om een middag door te brengen.

Eten & drinken

Córdoba is een grote studenstad en heeft een tal aan hippe restaurantjes en barretjes.

Dada mini Tienda bar is een hele gezellige plek om te eten en te borrelen. Er is een groot kleurrijk terras met gezellige zitjes en een gave wand. Aan de zijkant zitten een aantal kleine shops die in de avond open zijn. Er hangt een heerlijk sfeertje!             Adres: Calle Dr Achaval Rodriguez 250

Apartamento is een mooie, industriële zaak met een knusse tuin waar je heerlijk kan eten, de pizza’s zijn een echte aanrader. Adres: Calle Dr Achaval Rodriguez 365

Hostel

Wij verbleven in Aldea hostel op 10 minuten loopafstand van het centrum. Prima hostel met diverse zitjes, pooltafel en een heerlijk dakterras.

Adres: Sta Rosa 447 Córdoba

 

2018-07-05T15:45:07+01:00

Wil je reageren?