Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië met 3.000.000 inwoners is de grootste stad van het land. De stad doet erg Europees aan en wordt ook wel het Parijs van het zuiden genoemd. Met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam ben je hier binnen 14 uur vliegen.

Alle vluchten vanuit Europa komen aan op vliegveld Ministro Pistarini (Ezeiza). Elke half uur gaat er een bus naar het centrum (Manuel Tienda León). Mocht je verder willen reizen kan je vanaf Retiro per trein of bus verder reizen. Retiro is een mega groot station met links het treinstation en rechts een enorm busstation. Wij reisden veel per metro. De lijnen lopen horizontaal door de stad en je kan alle bezienswaardigheden zo bereiken. Je koopt éénmalig een Sube-kaart en deze kan je opladen. Een ritje kost maar € 0,80 en je kan zo vaak overstappen als je wilt. Rond de spits kan het erg druk zijn en sta je echt op elkaar gepropt. Toch een ideaal vervoersmiddel om snel aan de andere kant van de stad te komen!

Avenida 9 de julio is met 140m breed en een lengte van 8 km één van de breedste straten ter wereld. De weg doorkruist het Plaza de la República waar de grote obelisk van Buenos Aires in het midden staat.

Plaza de Mayo

Plaza de Mayo is een groot, bekend plein waar mooie, oude gebouwen staan. Hier staat het prachtige Catedral Metropolitana en Casa Rosada, het presendentiële paleis. Elke donderdag om 15.30h demonstreren de Dwaze Moeders op het plein, omdat tienduizenden jonge tegenstanders van het regime en hun kinderen verdwenen in de tijd dat Videla aan de macht was in Argentinië. Catedral Metropolitana organiseert Noche Buena, de belangrijkste nachtmis van Argentinië die op kerstavond wordt gehouden. Deze werd voorheen geleid door Jorge Mario Bergoglio, die in 2013 werd verkozen tot paus Franciscus. Erg bijzonder om hier bij te zijn geweest.

La Recoleta cementery

Deze bekende begraafplaats ligt in de artistieke wijk La Recoleta en hier liggen bekende Argentijnen begraven waaronder Evita Perón. Op deze begraafplaats zijn meer dan 6000 graven en mausolea. Het is enorm en lijkt meer op een klein dorp door de straatjes en soms kleine huisjes waar de mensen begraven liggen. Entree is gratis en je kan bij de ingang een plattegrond kopen, zodat je niet te lang hoeft te zoeken naar het graf van Evita Perón. Zij is bijgezet in het familiegraf van haar grootouders en ouders, de familie Duarte.

Teatro Colon

Het Teatro Colón is een belangrijk historisch monument in Buenos Aires en een beroemde locatie voor opera en ballet. Het biedt plaats voor met 2500 zitplaatsen en 500 staanplaatsen. Teatro Colon staat bekend om de goede akoestiek, één van de beste van de wereld. Elke 15 min. start er een nieuwe rondleiding.

El Ateneo

Het vroegere theater Teatro Grand Splendid is omgebouwd tot de mooiste boekenwinkel die ik ooit heb gezien. Op het podium is nu een café en de zaal staat vol met boeken. Ook op de balkons kan je boeken vinden. De ornamenten, schilderingen en gordijnen zijn nog in tact. Jaarlijks trekt deze prachtige boekenwinkel een miljoen bezoekers!

Fietstour door  Buenos Aires

Het is super leuk om Buenos Aires ook per fiets te ontdekken. Wij hadden een tour geboekt via http://www.ontdekbuenosaires.com (€ 45,-) en de Nederlandse gids Sander neemt je in 3,5 tot 4 uur mee naar veel highlights in de stad. Je fietst o.a. naar Puerto Madero, een wijk aan de haven van Buenos Aires met hippe restaurantjes, hotels en mooie gebouwen. Ook kom je langs het voetbalstadion La Bombonera waar de Boca Juniors spelen. Helaas was het zomerstop toen wij er waren. Vervolgens fiets je naar de leuke wijk La Boca met prachtige streetart en de bekende straat El Caminito. Hier maakten we een stop om te een biertje te drinken en empanadas te eten. Daarna reden we door de wijk San Telmo, een oude volkswijk waar de tango is ontstaan. We gingen als laatste het beroemdste plein van de stad; Plaza de Mayo (o.a. vanwege de ‘dwaze’ moeders), met zijn Casa Rosada(het roze paleis), de kathedraal en meer bombastische bouwwerken.

San Telmo

De oudste en meest traditionele wijk met de bekende zondagmarkt die van 10.00h tot 16.00h plaatsvindt. Buiten op straat zie je locals de tango dansen en in deze artistieke wijk vind je veel tango-barretjes. In deze wijk zie je veel koloniale huizen en de meeste wegen bestaan uit kinderkopjes. Op het plein vind je Bar Plaza Dorrego, een authentiek gezellig barretje. Erg leuk om hier koffie te drinken of te borrelen.

Palermo Viejo

Leuke, upcoming wijk met veel restaurantjes, barretjes, boetiekjes en markten. Deze vind je vooral rondom Plaza Serrano. Wij hebben een heerlijke burger op bij Heisenburger, een stoere tent met een ruime keuze aan burgers.

Adres: Calle Jose Ignacio Gorriti 5054

Parken

Buenos Aires heeft veel mooie parken als Parque 3 de Febrero, jardin Japones, Rosedal de Palermo en jardin Botanico. Heerlijk om hier doorheen te lopen, te relaxen en op een bankje naar mensen te kijken.

Airbnb

Wij verbleven in een nette Airbnb is de leuke wijk Palermo https://www.airbnb.nl/rooms/1475935

2018-04-11T10:50:57+01:00

Wil je reageren?